Jak na dopisy

Dopis jako cesta k získání nemovitosti

16.3.2024

V době, kdy emaily a sociální sítě dominují komunikaci, by se mohlo zdát, že tradiční dopisy jsou relikt minulosti. Nicméně, v kontextu realitního trhu, se dopisy stále ukazují jako významný nástroj, obzvlášť v oblasti hromadných výkupů.

Kdy využít dopisy

Osobní návštěva je ideální přístup při zájmu o specifickou nemovitost. Nicméně, chcete-li oslovit širší skupinu vlastníků - desítky, stovky, nebo dokonce tisíce, stává se odeslání dopisu nejefektivnější cestou.

Na efektivitu dopisů se můžeme podívat z více úhlů. Z pohledu vynaloženého času do oslovení jednoho vlastníka je dopis jasný vítěz. Pokud nebudete nosit obálky na poštu sami, ale využijete externích subjektů, které udělají práci za Vás, tak můžete oslovit klidně 10 000 vlastníků během pár hodin práce. Jediné co musíte udělat je, že si připravíte text dopisu a kontakty.

Návratnost investice

Jak je to ale s návratností investice? Podle mezinárodních statistik mají dopisy návratnost 112%, nicméně realitní trh je specifický a podléhá mnoha faktorům. Tím největším faktorem  je samozřejmě vůle majitele prodat, která převyšuje jiné aspekty jako cenu, načasování kampaně či důvěryhodnost nabídky.

Všeobecně se dá říci, že z každé tisícovky odeslaných dopisů, se v průměru ozvou nižší desítky, mnohdy jednotky vlastníků. A jestli Vám jich 10 prodá pole po 100 metrech nebo jeden půlku Valtic, zjistíte až to zkusíte.

Kolik stojí dopis a jak ušetřit

Běžný dopis na poště dnes stojí téměř 30 Kč, ale ty téměř nikdo, kdo vykupuje nemovitosti, nepoužívá. Například v rámci Česka můžete získat více jak 50% slevu při odeslání alespoň 1 000 dopisů najednou. Má to svá specifika, ale tímto způsobem, můžete oslovit dvojnásob majitelů za stejnou cenu.

Jde to i bez práce

Díky službám, které nabízejí tisk, obálkování a podání dopisů na poštu, je možné bez větší námahy oslovit široké spektrum potenciálních prodejců. Tento přístup umožňuje plošné, ale zároveň cílené oslovení majitelů, což z dopisů dělá zlatý standard v realitním obchodě.

Verified writer
chytrá Mapová aplikace

Začněte vyhledávat nemovitosti rychleji.

Na pár kliknutí naleznete ty nejlepší nemovitosti a oslovíte jejich majitele.