Obecné

Jak oslovit majitele sousedních pozemků?

11.6.2024

Ať už byste na svém pozemku rádi postavili dům, nebo jste zástupce developera a hledáte lukrativní pozemky na investici, vždy budete stát před výzvou oslovit majitele okolních pozemků. V tomto článku vás provedeme prakticky krok za krokem aplikací Maplo.cz, díky které můžete vlastníky sousedních parcel kontaktovat rychle a snadno!

Co se dozvíte?

Jak vyhledat a uložit údaje o pozemcích.

Jak vytvořit kategorie příjemců.

Jak napsat a odeslat dopis majitelům pozemků.

Po přihlášení do svého účtu v aplikaci Maplo.cz si na mapě vyhledejte oblast, která vás zajímá. Začněte označením a výběrem první parcely. Pak klikněte na „Uložit kompletní údaje“. Pokud je oblast pozemků široká, nebo například s různou skupinou vlastníků, doporučujeme si pro lepší přehlednost a rozlišení vytvořit kategorie příjemců a při ukládání kompletních údajů je přiřadit dané kategorii.

Poté pokračujte stejným způsobem s výběrem dalších parcel. Jakmile budete mít uloženy údaje všech potřebných pozemků, v hlavním menu nalevo přes „Nemovitosti“ nebo „Kategorie“ označte nemovitosti a klikněte na tlačítko „Poslat dopis“. 

Otevře se textový editor, do kterého můžete vepsat libovolné znění dopisu. Výhodou aplikace Maplo.cz a tohoto nástroje je možnost hromadného odeslání dopisu. Editor totiž obsahuje dynamická pole, která umožňují, aby se jedno znění dopisu odeslalo třeba i stovce adresátu, a to s konkrétním jmenovitým oslovením každého adresáta i včetně automatického doplnění korektní adresy. 

TIP: Co napsat do dopisu?

Buďte zdvořilí a struční. Uveďte, proč majitele kontaktujete, a představte mu konkrétní nabídku nebo návrh řešení. Vždy myslete na to, že na druhém konci jsou také lidé, kteří se mohou dostat i do těžké životní situace. Nabídněte proto druhé straně takové řešení situace, aby vaši nabídku preferoval před ostatními. Snažte se co nejvíce odlišit od konkurentů, kteří by o pozemky také mohli projevit zájem a majitele, stejně jako vy, kontaktovat. V závěru dopisu určitě nezapomeňte připsat i své kontaktní údaje.

Jakmile bude obsah dopisu hotový, můžete připojit přílohu. Doporučujeme zaslat veškeré relevantní dokumenty, například plány pozemku, stavební povolení nebo projekty. Tyto přílohy zvýší vaši důvěryhodnost a mohou vám usnadnit další komunikaci. 

Dále v seznamu adresátů můžete zvolit vynechání duplicitních záznamů, firem nebo těch s bydlištěm na daném pozemku. Poté už klikněte na „Náhled a odeslání“, kde si vše naposledy zkontrolujete a dopis odešlete. Po kliknutí na tlačítko "Odeslat" dopis automaticky odesíláme do tisku a podáváme na poštu.

Pro odeslání dopisu je potřeba mít dostatečný kredit. Ten si lze dobít v sekci „Můj účet“ a dále v „Nastavení“. Zobrazené ceny dopisů obsahují kompletní službu – tisk, balení, podání na poštu i poštovné.

Interaktivní ukázku, jak pracovat s aplikací Maplo.cz, najdete pod tímto odkazem.

Věříme, že vám tento návod usnadní komunikaci s majiteli sousedních pozemků a umožní vám efektivně řešit vaše zájmy.

Verified writer
chytrá Mapová aplikace

Začněte vyhledávat nemovitosti rychleji.

Na pár kliknutí naleznete ty nejlepší nemovitosti a oslovíte jejich majitele.